Ученици Ученици

В 22. СОУ учениците имат право на 4 стипендии, които са в размер на 21 лева за успех над Отличен (5,50), 50 лева за Отличен успех (6,00), стипендия за ученици с един родител на стойност 21 лева и стипендия за деца от социално слаби семейства отново на стойност 21 лева.

Протокол за отпускане на стипендии за постигнати образователни резултати  

Заповед за изплащане на стипендии от ученици от гимназиален етап Х – ХІІ клас за учебната 2016/2017 година


Стипендианти от 22 СУ за учебната 2016/2017г в Образователен център  ADVANCE

Представяме Ви Йоанна Йорданова от 22 СУ “Георги С. Раковски“.

Йоанна Ивайлова Йорданова е ученичка от 6-ти клас в 22 СУ „Георги Стойков Раковски”, гр. София.

Наред с училищните занимания, тренира от 5 годишна активно плуване в спортен клуб „Левски”, София. Отбора се готви за състезания на Републиканско ниво и такива извън страната.

Заедно със спорта се занимава и с пеене във вокалната група към 22-ро училище с ръководител Здравка Матеева, където е солистка. Участват в множество концерти в София, страната и извън нея. Последното им международно участие беше в Баня Лука- Босна и Херцеговина през месец май 2016 г.

Ръководството на 22 СУ „Георги Стойков Раковски” гласува доверия на Йоанна да участва в откриването на учебната година със солови изпълнения на различни песни.

Друго нейно хоби е ролер слалома, с който се занимава от 3 години. Това е спорт, който тепърва навлиза в България като популярност.

Представяме Ви Карина Андреева от 22 СУ “Георги С. Раковски“.

Карина Ангелова Андреева е родена на 08.04.2010 г. в гр. София. Ученичка е в 1 ”в” клас в 22 СУ “Георги С. Раковски“.

Завършила е 1 ОДЗ през юни 2016г. с профил английски език, иврит, художествена гимнастика, народни и модерни танци и ски- училище.

Има участия в различни празнични програми на детската градина със състава по народни танци, за което е получила свидетелство за завършен курс на обучение. Едно от участията е именно откриването на детска площадка в парк „Св. Николай” от кмета на община Възраждане – Савина Савова.

Има дипломи за завършени курсове А1 и А2 към ски училище „Мотен“, провеждани през зимния период на 2015 и 2016 година на Витоша. В сферата на спорта, Карина тренира усилено футбол към ДФК „Тигрите“ 2004. Желанието й да се развива в тази посока продължава и в 22 СУ, където също ще взима участие в седмичните тренировки и провежданите турнири от клуба. Като всички деца и Кари обича много животните, музиката, игрите. Едно от любимите й занимания е да рисува.